diumenge, 31 de maig del 2009

2. Debat


El debat va ser força interessant degut als temes qui hi van anar sortint al llarg dels dies, molts d'ells temes d'actualitat de com tractem la interculturalitat.


El fet que en el debat hagin sortit conceptes com universitalitat o particularisme, etnocentrisme, convivència i diversitat cultural ens ajuden a situar el concepte d'interculturalitat.


Amb aquest debat, així com d'altres semblants que es puguin obrir per debatre els punts de vista diferent a com entenem la interculturalitat esn ajuda a entrendre uma mica més què volem dir quan parlem d'interculturalitat, com definim aquest concepte, com el tractem en el nostre dia a dia, sigui a les aules o sigui en la nostra societat. Ja que aquesta convivència cultural de la què s'ha anat parlant al llarg del debat tot i que la tenim present, i la gran majoria de nosaltres tenim la bona intenció de treballar-la, sent tolerants, acceptant les opinions dels altres, la realitat de vegades està molt lluny d'aquestes bones intencions o propostes d'apostar per una convivència tolerant on tinguem presents i acceptem que hi ha d'altres cultures, d'altres maneres de pensar.


Potser la part més complicada del debat ha estat fer el seguiment de les aportacions que s'han anat fent en el debat, de vegades es feia difícil seguir el fil de les diferents aportacions, algunes d'aquestes tot i que eren força interessants els missatges eran massa llargs, i per una altre banda la repetició de molts dels conceptes i idees que anaven sortint. Però, el debat en general l'he trobat interessant degut al tema del què tractava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada